Telefon: +40 21 410 1615

Lifting facial

Liftingul facial (cervico-facial) este o procedură de întinerire a feței și gâtului care implică îndepărtarea excesului de piele, estomparea faldurilor și a șanțurilor, ridicarea și întărirea țesutului facial. În pofida dezvoltării tehnologiilor mai puțin invazive, nimic nu poate egala liftingul în capacitatea sa de a trata fața în ansamblul ei. Este intervenția chirurgicală care “dă timpul inapoi”.

Ce este liftingul facial (operația de ritidectomie)?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă apar modificări în toate straturile feței (piele, grăsimea superficială, SMAS - sistemul musculoaponevrotic superficial, grăsimea profundă, oase) și la toate etajele feței. Prin urmare, pentru a obține cel mai bun rezultat, pacienții beneficiază adesea de intervenții chirurgicale și la alte regiuni ale feței (pleoape, sprâncene, buze).

Există multe tipuri de lifting facial care au fost dezvoltate în timp. Mini-liftingul facial se adresează îndeosebi persoanelor aflate la începutul perioadei de îmbătrânire, la care fața s-a lăsat puțin. Este o tehnică mai puțin invazivă cu rezultate limitate și care este folosită mai ales de chirurgii aflati la debutul carierei. Se poate efectua și cu anestezie locală și analgo-sedare (anestezie intravenoasă) și cu anestezie generală. Principalul rezultat este reprezentat de corectarea liniei maxilarelor.

Liftingul standard în prezent este liftingul care abordează și reancorează SMAS-ul. Este o operație mai extinsă decât miniliftingul, cu rezultate superioare, care se efectuează de regulă sub anestezie generală. Are efecte foarte bune la nivelul gâtului și în treimea inferioară a feței, și rezultate limitate în treimea medie a feței în partea centrală.

Ce este liftingul facial (operația de ritidectomie)?

Pentru că liftingurile “clasice” despre care am vorbit până acum își arătau limitele în zona centrală a feței, a fost dezvoltat liftingul de mijloc de față (mid-face lift), pe care în clinică îl practicăm de regulă asociat cu blefaroplastia inferioară sau asociat cu liftingul temporal.

Deep plane facelift (lifting în plan profund) este liftingul cu cele mai spectaculoase rezultate. El permite să repoziționăm structurile profunde ale feței și să obținem rezultate maxime, de o deosebită naturalețe, care se mențin foarte bine în timp. Principalul câștig este că întinerește zona centrală a feței unde celelalte liftinguri au limitări.

Liftingul facial nu oprește procesul de îmbătrânire, dar, dupa un lifting facial efectuat de câtre un chirurg experimentat, pacienții vor arăta mereu mai tineri decât fără operație. Mulți pacienți se întreabă care este vârsta potrivită pentru această operație. Răspunsul cel mai simplu este: atunci când văd procesul de îmbătrânire și îi deranjează. Nu contează dacă sunt în anii 40+ sau 70+ ai vieții, ci faptul că arată mai bătrâni decât și-ar dori. Pe masură ce înaintăm în vârstă apar modificări care sunt mai greu de reparat, în timp ce la pacienții la care procesul de îmbătrânire nu este avansat se obține un rezultat mai cuprinzător. În plus, pacienții mai tineri au avantajul unei recuperări mai rapide.

Lifting facial (ritidectomie)

înainte și după

Echipa noastră de medici

 • Octavian Badea

  Octavian Badea

  Medic Primar

  Medic Primar Chirurgie Plastică

 • Alexandru Blidaru

  Alexandru Blidaru

  Profesor Doctor

  Medic Primar Chirurgie Generală și Oncologie Medicală

 • Cristina Brezeanu

  Cristina Brezeanu

  Medic Primar

  Medic Primar Chirurgie Plastică

 • Radu Jecan

  Radu Jecan

  Profesor Doctor

  Medic Primar Chirurgie Plastică

 • Ovidia Moldoveanu

  Ovidia Moldoveanu

  Medic Primar

  Medic Primar Anestezie și Terapie Intensivă

 • Vitalie Rotari

  Vitalie Rotari

  Medic Specialist

  Medic Specialist Chirurgie Plastică

 • Dana Miricioiu

  Dana Miricioiu

  Medic Specialist

  Medic Specialist Chirurgie Plastică

 • Marieta Petrescu

  Marieta Petrescu

  Medic Primar

  Medic Primar Chirurgie Plastică

 • Mihaela Zaharia

  Mihaela Zaharia

  Medic Primar

  Medic Primar Chirurgie Plastică

 • Elena Leica-Roban

  Elena Leica-Roban

  Medic Specialist

  Medic Specialist Chirurgie Plastică

 • Ionela Găluță

  Ionela Găluță

  Medic Specialist

  Medic Specialist Chirurgie Plastică